Weeknotes #1

#weeknotes #trainingcrm #pipedrive #terraform #vercel

Začínám psát Weeknotes

K psaní týdenních poznámek mě inspiroval Honza Javorek (kterého inspiroval Simon Willison). Poznámky mají sloužit k:

  • zaznamenání toho, co jsem dělal, abych neměl pocit že se flákám
  • zaznamenání toho, co jsem vyřešil a naučil se - může se to hodit i dalším

Jsem sám na sebe zvědav, jak svědomitý budu.

Vercel

Po nějakém čase jsem se vrátil k Terraform Provideru pro ZEIT. Mezitím se z ZEITu stal Vercel a tak jsem předělal názvy a api ve všech mých projektech, které s tím Terraform providerem souvisí.

Taky jsem přidal nějakou další funkcionalitu (práce s DNS záznamy) do mé knihovny vercel-go, kterou jsem vytvořil primárně pro ten Terraform provider. A tak jsem ho konečně na tu knihovnu napojil.

TrainingCRM

Integrace s Pipedrive

O víkendu jsem pracoval na TrainingCRM (mém interním CRM na správu školení), převážně na jeho integrací s Pipedrive (to používám pro obchod). TrainingCRM je psané v Djangu a hledal jsem nějaký rozumný Python Client pro Pipedrive až jsem si napsal vlastní. Na Pypi bylo dokonce volné jméno pipedrive (což jsem nečekal), takže balíček je zde https://pypi.org/project/pipedrive/ a zdrojáky na Githubu https://github.com/ondrejsika/pipedrive

TrainingCRM jako produkt

TrainingCRM je moje řešení problémů jak spravovat účastníky na školeních, spolupráci se školícími agenturami, vypisování termínů a další. Zároveň je to i formulářový backend pro mé jinak statické weby v Next.js. Když vidím, jak firmy, se kterými spolupracuji řeší celý proces ručně a mají data po Execelech, rozhodl jsem se věnovat trošku zdrojů a přeměnit mé interní CRM do produktu. Z toho důvodu není TrainingCRM open-source.

Ondřej Šika

Jsem freelance DevOps konzultant a lektor. Zlepšuji práci vývojářských týmu zaváděním efektivních procesů ve vývoji. Naučím Vás používat prověřené nástroje a technologie, které povedou k rychlejšímu vývoji a bezpečnějšímu provozu vašeho software.

Ondrej Sika

ondrej@sika.io 📋
skoleni@sika.io 📋
+420 773 452 376 📋

Company ID
88114163 📋

VAT ID
CZ9302252102 📋

Zajímají Vás novinky?

Odebírejte můj newsletter a budete v obraze!

Website by Zuzana Jeschke